03 julio, 2011

Ratafia casolana

Segons la tradició es a  finals de juny la data ideal per fer la ratafia casolana, encara que hi ha qui creu que la millor data es per Sant Joan. Aquest any l'hem fet el diumenge següent.
Tot comença en la recollida de les herbes, tasca gens fàcil i a vegades complicada ja que no cada any les herbes creixen en el mateix lloc, per lo tant poc a poc i amb paciència s'arriba a les dates amb les herbes ja qseques i a punt per començar a preparar el que serà la ratafia.
De fet s'implica tota la família, uns dirigint, els altres mesurant, hi ha qui fa fotos, el gos vegilant, i sempre hi ha els curiosos. D'una manera o d'una altre la primera fase s'esta completant, o sigui posar la proporció justa de la una de les herbes en les fgarrafes, seguin per posar-hi una basa d'anís.
Prácticament només faltará tapar les garrafes i posar-les en un balcó a sol i serena per un espai de 40 dies així es completerà la mecaració.
Llavors només faltará afagir-hi sucre i colarlar-le, deixar-le reposar un temps prudencial i gaudir d'una bota ratafia. (Aquest any 25 l)
Fotos: Joan Nierga

2 comentarios:

Jordi Chueca dijo...

Ja noto la flaire de la ratafia d'herbes ¡ ¡ ¡

25 litres, mare de déu ¡ ¡

;-))

Joan Nierga dijo...

Doncs Jordi, cada any es el mateix es una festa seguida d'una xefla.